ÇoMaK Toplantısı

13 Aralık 2010 Pazartesi 00:28 Gönderen Merve Yüzbaşıoğlu
Haftanın ilk gününe bir blog yazısıyla başlayalım:) Tabi ki konu başlığından da anlaşıldığı üzere blog yazım bu yılki bitirme projemiz olan Çomak hakkında olacak. 9 Aralık gecesinde Necdet Hocanın eşliğinde ben dahil 11'i öğrenci ve 1'i Bilgisayar Mühendisi olmak üzere 13 kişi İstanbul'a doğru yola çıktık. Amacımız Çomak projesinin gidişatı, kullanacağı teknolojileri ve belirsiz olan bir çok şeyi belirlemekti. Bunların yanında geliştiricilerle tanışmak, çalışma ortamlarını görmek ve tabi ki Meltem - Metin - Mete üçlüsünü bir arada görmekte bu toplantının güzel yanlarından birkaçı=) Toplantıda yediğimiz kuru pastaları ve tabi yemeklerin güzelliğini burada anlatmaya kalksak baya uzun sürecektir:)

Birazda toplantıdan bahsedelim.. Toplantı temel olarak 2 kısımdan oluşmuştu.İlk olarak Erkan Tekman, Onur Küçük, Gökmen Göksel ile geliştiricilerin gözünden özgür yazılım ve bir özgür yazılım projesine destek vermek hakkında konuştuk. Konuştuk dediğime bakmayın aslında çoğumuz sustuk:) Ama Onları dinlemek ve yaptıkları işlerden bu kadar heyecanlı ve severek bahsetmeleri beni oldukça heveslendirdi doğrusu(Çok pis gaza geldim denebilir.) Muhteşem yemek arasından sonra Pardus Geliştiricilerinin çalıştığı bölümü gezdik..Nasıl çalıştıklarını gördük ve çok sevdik=) Ardından toplantı odasına dönerek, toplantımızın ikinci kısmına geçtik. Bu bölümde ilk olarak qt mi gtk mı konusu gündemdeydi ve bu konuda Gökmen Göksel'in tişörtünü gördükten sonra tüm ekip Qt olmasına ikna oldu:) Projenin gerçekleştiriminde izleyebileceğimiz adımları önümüze çıkabilecek engelleri ve projenin 2 bölüm üzerinden yürümesi gerektiği gibi konular konuşuldu. Çok faydalı ve eğlenceli bir gün geçirdiğimizi düşünerek ve herkesin aklında projeyle ilgili düşüncelerle toplantıyı sonlandırdık. Bir kez daha ofise giderek 3M ye veda ettik..

Toplantı kısmı bitmiş olabilir ancak benim İstanbul Maceram bitmedi:) Ertesi gün Özgürlük için ekibinden Gizem Belen , İrem Çobanoğlu ve Ali Işıngör ile görüşmeye gittik. Ekibimizde eksiklikler vardı ancak bir çoğumuz oradaydık ve onlarla keyifli bir röportaj yaptık her ne kadar bulunduğumuz yer biraz gürültülü olsa da:)( Ofise sığamadık çok kalabalık olmamız sebebiyle) yaklaşık 2.30 saatlik sohbetin sonucunda röportaj bitti ve tabi 42. özgürlük için podcast'inde bizi dinleyebilirsiniz.(biraz şaşkın cevaplar vermiş olabiliriz şimdiden affola...)

Son olarak tüm Pardus ekibine, rahatsız olduğu halde bizi yalnız bırakmayan Necdet Hocamıza ve tabi ki Özgürlük için ekibine sonsuz teşekkürler...



0 Response to "ÇoMaK Toplantısı"

Yorum Gönder